Contacteer ons

Onze zorgverleners

Isabelle Hoogmartens

Kinesitherapeut, gespecialiseerd in Nek &Kaakgewrichtsklachten (TMJ) Pre-en Postnatale kinesitherapie
0470 71 46 14

Isabellle is gespecialiseerd in Nek & Kaakgewrichtsklachten ( TMJ). U kunt bij haar terecht voor kaakpijn, functioneel beperkte mondopening-en sluiting en klikkend kaakgewricht. Daarnaast behandelt Isabelle ook de uitstralende pijn vanuit de kaakspieren die zich kan uiten als : tandpijn, hoofdpijn, oorpijn of oorsuizingen. Deze klachten kunnen ontstaan door trauma, overbelasting van kauw-en nekspieren, tandenknarsen, nagelbijten, kaakchirurgie, belastende werkhouding of stress. Zowel een arts als tandarts kan deze TMJ therapie voorschrijven.

Isabelle is ook pre-en postnatale kinesitherapeut en is zich momenteel aan het specialiseren tot bekkenbodemtherapeut. Ze heeft een passie om vrouwen zo optimaal mogelijk te begeleiden voor,tijdens en na de zwangerschap met de juiste informatie, speciefieke houdingen & oefeningen. Zo wil ze de (toekomstige) mama's kunnen geruststellen in heel hun proces & staat ze klaar voor al uw vragen.

Isabelle gaat , samen met jou, op zoek naar de oorzaak van uw klachten na een uitgebreide anamnese en functie onderzoek. Ze zorgt voor een individuele behandeling die bestaat uit manuele therapie, myofasciale therapie, dry needling, ergonomie, levensstijl advies en specifieke oefentherapie.

Isabelle werkt samen met u een plan van aanpak uit om uw persoonlijk doel te bereiken. Ze vindt het belangrijk om multidisciplinair samen te werken met huisartsen, tandartsen, NKO-artsen , kaak-en aangezichtschirurgen, gynaecologen , logopedisten en vroedvrouwen.

 

 

Siska Blanckaert

Kindertolk – Spiegelexpert | Jongeren- en volwassencoaching
0477 49 49 61

Als kindertolk begeleidt Siska ouders in hun groeiproces met hun kinderen door als het ware ‘de stem van uw kind’ te zijn. Want kinderen laten ouders door hun gedrag heel wat zien. Siska gaat aan de slag met de boodschap van uw kind en vertaalt die naar een positieve bewustwording.

Siska volgde een opleiding kleuteronderwijs en vervolgens diverse trainingen en technieken rond sociale vaardigheden, geweldloze communicatie, assertiviteit en communicatie met en voor jongeren.

Siska ontdekte de methode ‘Presentchild‘ in 2019, behaalde een certificaat Coachende Vaardigheden voor volwassenen en kinderen en rondde haar opleiding als Kindertolk af in 2022.

Geert Debusschere

Kinesitherapeut en manueel therapeut
0478 219195

Geert is zelfstandig kinesist sinds 1987 en manueel therapeut sinds 1990 met extra specialisatie in de medische trainingstherapie en cardiale revalidatie.

Geert werkt deeltijds in het AZ St Lucas, Brugge, in de rug-en nekschool en op de dienst neurologische revalidatie.

In Westhuis kan je bij Geert terecht voor:

- orthopedische pathologie ( nek-en rugklachten, post-operatieve kine, enkel-, knie-, heup-, schouderproblemen

- neurologische pathologie ( Parkinson, MS, revalidatie na CVA)

- cardiologische revalidatie

- gangrevalidatie

Annelies Malengier

Diëtiste
050 37 11 25 of 0477 47 64 59

Annelies is erkend diëtiste met een passie voor voeding en gezondheid. Ze staat jou met deskundig advies bij in het ontwikkelen en behouden van gezond eetgedrag.

Je kan bij haar onder andere terecht voor voedingsadvies bij overgewicht, diabetes, eetstoornissen, voedselallergieën en maag-darmproblemen.

Verwacht hierbij geen lijsten met toegelaten en verboden voedingsmiddelen, wel praktisch haalbare en concrete tips op maat.

Annelies specialiseerde zich naast algemeen voedingsadvies in de begeleiding van kinderen en jongeren met overgewicht, obesitas en eetproblemen. Ze werkt als kinderdiëtiste in het Zeepreventorium en in het AZ Jan Palfijn Gent. Ook binnen praktijk Westhuis kunnen kinderen instappen in het programma 'Gezond opgroeien' voor een multidisciplinaire ondersteuning op kindermaat.

Dr. Nele Baeck

Pediater (specialisatie maag-darm ziekten)
050 37 11 25

Sinds 2007 ben ik werkzaam als kinderarts-kindergastroenterologie regio Gent en sinds 2012 werk als ik coördinerend kinderarts binnen het multidisciplinair team “gezond-opgroeien” dat zich vooral inzet op het begeleiden van kinderen met voedingsproblemen en/of overgewicht.   

Samen met Annelies Malengier, diëtiste ook hier in Westhuis begeleiden we kinderen en gezinnen om te komen tot een gunstig gezondheidsprofiel.  Inzetten op een gezonde levensstijl en zich goed in zijn vel voelen is waar het om draait. 
Voor kinderen die kampen met overgewicht/ondergewicht is het dan ook belangrijk om alle pijlers van gezond opgroeien te ondersteunen waar nodig en liefst heel laagdrempelig, op maat van het gezin en vlakbij huis.     

De medische uitwerking, het inschatten van gezondheidsrisico’s en de opvolging van een behandelplan zal ik mee ondersteunen.   

Evy Declerck

Klinisch psycholoog
0484 11 94 17

Evy is als erkend psychologe verbonden aan het multidisciplinair project 'Gezond opgroeien'. Het is namelijk een hele uitdaging om in de huidige omgeving als kind, jongere en gezin aan een gezonde levensstijl te werken. Evy gaat daarom met hen op zoek naar hoe gevoelens en gedachten samenhangen met het eetgedrag en hoe dat kan helpen bij het aanleren van nieuwe gewoontes.

Marc Ryckewaert

Psychotherapeut- hypnotherapeut
0471/674567

Marc is psychotherapeut en gecertificeerd hypnotherapeut, met specialisatie in virtuele maagverkleining en het zoeken naar de beste versie van jezelf.
Na tientallen jaren ervaring binnen de bedrijfswereld als coach heeft Marc beslist in 2000 om zich te specialiseren in zelfontwikkeling en de impact van de bewuste en onbewuste gedachten op het individu.

Marc werkt met een doelgerichte en efficiënte aanpak om zo de beste versie van jezelf naar boven te halen, specifieke problematiek aan te pakken en dit alles zonder jezelf te verliezen in generalisatie.

Je kan bij Marc terecht voor hypnose, psycho- en relatietherapie, EMDR, seksuologie of een op maat gemaakte combinatie, die jullie steeds samen bespreken tijdens een intake-gesprek.

Tijdens dit eerste gesprek bekijken jullie samen vanuit alle ooghoeken wat de beste aanpak is om angsten te overwinnen, doelen te bereiken of nieuwe gewoontes te creeëren.

Door jarenlange ervaring en expertise kunnen alle problematieken en situaties met hem besproken worden zonder schaamte, zowel voor volwassenen als tieners.
Marc legt de focus op de individualistische aanpak waarbij je steeds kan rekenen op een persoonlijke strategie binnen je zelfontwikkeling.

Alice Byttebier

Logopediste- specialisatie stemtherapie en neurogene communicatiestoornissen
0471 816483

Als logopediste is Alice Byttebier gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van stemstoornissen, professioneel stemgebruik en presentatietechnieken bij beroepssprekers. Zij volgt momenteel het Postgraduaat Stemstoornissen om haar kennis hieromtrent verder te verdiepen. Ook maakt zij gebruik van 'manuele (circum)laryngeale technieken' om stemgerelateerde spanningsklachten te behandelen. Zelf volgt zij ook zangles aan het conservatorium te Brugge om haar eigen zangstem verder te ontwikkelen, alsook professionele stemgebruikers beter te begeleiden bij de optimalisatie van de zangstem.

Verder heeft Alice een grote interesse in neurologopedie. Dit ontdekte ze tijdens de stage en vakantiejobs binnen de ziekenhuissetting. In de toekomst staan verscheidene bijscholingen omtrent neurogene communicatiestoornissen/dysfagie op de planning.

Kinderen met foutieve mondgewoonten worden ook behandeld door Alice. Zij heeft zich verdiept in oromyofunctionele stoornissen aan de hand van de opleiding OMFT van Peter Helderop. De vorm van je mond en de stand van je tanden wordt namelijk grotendeels bepaald door de spieren in en om je mond ( tong, lippen...). Afwijkende mondgewoonten zoals mondademen, duimzuigen, tongpersen... kunnen het evenwicht van die spieren verstoren en je gebit/articulatie negatief beïnvloeden. De logopedist heeft als doel om het spieronevenwicht te herstellen.

Kinderen met spraak-, stem- en leerproblemen kunnen ook bij haar terecht. Alice is momenteel deels werkzaam in het bijzonder onderwijs en deels werkzaam in de zelfstandige praktijk. Zij heeft reeds heel wat ervaring bij kinderen met leerproblemen, alsook gedragsproblemen.

Kathleen De Graeve

Logopediste
0496 08 23 55

Kathleen De Graeve werkt al meer dan 20 jaar als zelfstandige logopediste en is al ruime tijd aan de huisartsenpraktijk verbonden.

U kunt bij haar terecht voor onderzoek en behandeling van taal-, articulatie-en leerstoornissen.

Kathleen gaat voor een persoonlijke aanpak met oog voor een positief zelfbeeld en een groeiend zelfvertrouwen, wat leidt tot een mooie evolutie.

Samenwerken en overleggen met ouders, school, therapeuten,  artsen, tandartsen… draagt bij tot het slagen van de therapie.

Als logopediste heeft Kathleen zowel ervaring met het klassiek onderwijs als met verscheidene methodescholen.

Kathleen is lid van de beroepsvereniging en blijft op die manier op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Amy Vanbelleghem

Medisch pedicure en zorgkundige
0493 55 83 18

Amy is een gespecialiseerde voetverzorger die instaat voor preventie en verzorging van huid- en nagelaandoeningen aan de voet. U kan bij Amy terecht voor de behandeling van likdoorn, eelt, kalk- en schimmelnagels, ingegroeide nagels en allerhande voetproblemen. Ook een esthetische pedicure en voetmassage is zeker mogelijk.

Door haar werk als zorgkundige werd Amy zich bewust van het belang van een kwaliteitsvolle voetverzorging, waarop ze besliste van medische pedicure te studeren.

Er kan een afspraak worden gemaakt in Westhuis, maar indien u zich niet goed kan verplaatsen, komt Amy graag bij u thuis langs.

Griet Borremans

Klinisch psycholoog en gedragstherapeut
0469 13 72 17

Griet is klinisch psycholoog en cognitieve gedragstherapeut, gespecialiseerd in het begeleiden van volwassenen en jongvolwassenen (vanaf 17 jaar).

In 1997 studeerde Griet af als Master in de Klinische Psychologie en ze rondde daarna succesvol een postgraduaatsopleiding Cognitieve Gedragstherapie af.

Ze werkt sinds 1997 als psychologe op behandelafdelingen voor stemmings-en persoonlijkheidsstoornissen in psychiatrische ziekenhuizen te Ieper en Brugge.

Griet volgde in Nederland ook de opleidingen DGT (Dialectische Gedragstherapie) en Schematherapie.

Griet is erkend lid van de Psychologencommissie.

Charlotte Vandaele

Klinisch psycholoog en gedragstherapeut
0498 52 08 51

Charlotte is klinisch psycholoog en gedragstherapeut, gespecialiseerd in het begeleiden van volwassenen.

Ze werkt sinds 2002 op de psychiatrisch intensieve zorgafdeling in een psychiatrisch ziekenhuis en sinds 2004 in de huisartsenpraktijk.

In 2002 studeerde ze af als Master in de Klinische Psychologie en rondde succesvol een postgraduaatsopleiding Gedragstherapie af.

Charlotte is erkend lid van de psychologencommissie.

Emilia Dejager

Klinisch psycholoog
0479 16 25 90

Emilia is Klinisch Psycholoog en Gedragstherapeut in opleiding (heden in 4e en laatste jaar), gespecialiseerd in het begeleiden van jongvolwassenen. Emilia studeerde in 2018 af als Master in de Klinische Psychologie en is erkend lid bij de Psychologencommissie.

Sinds 2018 werkt ze als afdelingspsycholoog op de opname- en behandelafdeling voor mensen met een stemmings- en/of persoonlijkheidsproblematiek van een psychiatrisch ziekenhuis. Haar aanpak is voornamelijk gericht op volwassenen en jongvolwassenen, maar ook jongeren zijn welkom.

Haar therapeutische expertise ligt voornamelijk op vlak van depressie, burn-out, angst, trauma, rouw, slaapproblemen… Ook het werken aan een goede balans, meer veerkracht, een positiever zelfbeeld, meer zelfvertrouwen en een gezonde levensstijl (voeding, beweging, structuur…) zijn zaken waar ze de nadruk op legt.

Opleidingen:

  • Vierjarige Permanente Vorming Gedragstherapie Volwassenen
  • Tiendaagse opleiding Dialectische Gedragstherapie
  • Vierdaagse opleiding Attachment-Based Family Therapy (ABFT)
  • Tweedaagse opleiding suïcidepreventie
  • Dagopleiding ACT
  • Allerlei studiedagen (rouw, trauma, …)