Contacteer ons

Onze zorgverleners

Rien Claeys

Ervaringsdeskundige eetstoornissen
0476 80 93 98

In juni 2020 studeerde ik af als master in de audiologie (KU Leuven). Mijn verlangen om elkander zonder oor-deel te benaderen en om gehoor te geven aan ieders kwetsbaarheid maakte van mijn job mijn passie.  

In augustus 2023 liep ik met diezelfde waarden verder. Mijn visie is ‘aanvaarden wat onveranderbaar is – de twaalfjarige ziekte anorexia nervosa waaronder ik l(ee)(ij)d - en veranderen wat kan veranderen – het aanbod aan be-grijp-bare hulpverlening’. Als ervaringsdeskundige en therapeut in opleiding wil ik eetstoornispatiënten begeleiden in hun herstel. Mijn allergrootste wens is dat ieder voortaan zichzelf kan zijn.  

Bij mij kun je terecht voor zowel individuele begeleiding als groepssessies. Ik ga helemaal op jouw maat tewerk. Helpt educatie en een gesprek van hart tot hart jou verder? Dan is gaan we samen op weg. Ben jij een creatieve duizendpoot waarin jij jouw gevoelens en gedachten kwijt kunt? Dan nemen wij samen creativi-tijd om aan jouw herstel te werken. Heb jij exposures of fear-food? In fijn gezelschap en mits begeleiding laat ik jou genieten van smaakmakers aan het leven.  

Voor scholen, verenigingen of andere organisaties geef ik vormingen en presentaties over ‘eetstoornissen en kwetsbaarheid’. Ik licht valkuilen toe, geef tools voor herstel en richtingaanwijzers om een waardevol leven te leven. Want iedereen is het waard!   

Annelore Maes

Klinisch Psycholoog- Psychotherapeut i.o.
0489 32 80 09

Als klinisch psycholoog en cliëntgericht psychotherapeut in opleiding, ben ik gespecialiseerd in individuele gesprekstherapie voor volwassenen.

We werken persoonsgericht waarbij jouw beleving en gevoelswereld centraal staan.

In een eerste vrijblijvend gesprek verkennen we samen jouw klachten en moeilijkheden. We staan stil bij jouw vragen, noden en bezorgdheden en gaan samen na of ik een passend aanbod kan bieden, afgestemd op jouw hulpvraag.

U kan bij mij terecht met de volgende aanmeldingsvragen: angst- en stemmingsklachten, stress- en spanningsgerelateerde klachten, burn-out, psychosomatische klachten, terugkerende moeilijkheden in relatie met anderen, identiteitsproblemen, levensfasemoeilijkheden, zingevingsvragen, omgaan met chronisch ziek zijn en verwerkingsmoeilijkheden (verlieservaringen en rouw).


Ervaring
Sedert 2022 werkzaam als psycholoog-psychotherapeut in praktijk Binnenruimte

Ruime ervaring als klinisch psycholoog in een Algemeen Ziekenhuis (2009-2022)
Ervaring binnen Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg en huisartsenpraktijk

 

Opleiding
Master in de Klinische Psychologie (2009)

Postgraduaat in de Cliëntgerichte Psychotherapie: emotion-focused, experiëntieel, interactioneel & existentieel (2021-heden)

Focusing (niveau 1 en 2)

Permanente vorming Psycho-Oncologie

Eénjarige basisopleiding in de Experiëntiële en Ontwikkelingsgerichte Kinder- en Jeugdpsychotherapie

 

Lid van VVCEPC, VVKP & Psychologenkring Brugge

Aangesloten bij de Psychologencommissie

Erkenningsnummer: 862108893 - Visumnummer: 272880

Tarief: 70 euro

Siska Blanckaert

Kindertolk – Spiegelexpert | Jongeren- en volwassencoaching
0477 49 49 61

Als kindertolk begeleidt Siska ouders in hun groeiproces met hun kinderen door als het ware ‘de stem van uw kind’ te zijn. Want kinderen laten ouders door hun gedrag heel wat zien. Siska gaat aan de slag met de boodschap van uw kind en vertaalt die naar een positieve bewustwording.

Siska volgde een opleiding kleuteronderwijs en vervolgens diverse trainingen en technieken rond sociale vaardigheden, geweldloze communicatie, assertiviteit en communicatie met en voor jongeren.

Siska ontdekte de methode ‘Presentchild‘ in 2019, behaalde een certificaat Coachende Vaardigheden voor volwassenen en kinderen en rondde haar opleiding als Kindertolk af in 2022.

Isabelle Hoogmartens

Kinesitherapeut, gespecialiseerd in Nek &Kaakgewrichtsklachten (TMJ) Pre-en Postnatale kinesitherapie
0470 71 46 14

Isabellle is gespecialiseerd in Nek & Kaakgewrichtsklachten ( TMJ). U kunt bij haar terecht voor kaakpijn, functioneel beperkte mondopening-en sluiting en klikkend kaakgewricht. Daarnaast behandelt Isabelle ook de uitstralende pijn vanuit de kaakspieren die zich kan uiten als : tandpijn, hoofdpijn, oorpijn of oorsuizingen. Deze klachten kunnen ontstaan door trauma, overbelasting van kauw-en nekspieren, tandenknarsen, nagelbijten, kaakchirurgie, belastende werkhouding of stress. Zowel een arts als tandarts kan deze TMJ therapie voorschrijven.

Isabelle is ook pre-en postnatale kinesitherapeut en is zich momenteel aan het specialiseren tot bekkenbodemtherapeut. Ze heeft een passie om vrouwen zo optimaal mogelijk te begeleiden voor,tijdens en na de zwangerschap met de juiste informatie, speciefieke houdingen & oefeningen. Zo wil ze de (toekomstige) mama's kunnen geruststellen in heel hun proces & staat ze klaar voor al uw vragen.

Isabelle gaat , samen met jou, op zoek naar de oorzaak van uw klachten na een uitgebreide anamnese en functie onderzoek. Ze zorgt voor een individuele behandeling die bestaat uit manuele therapie, myofasciale therapie, dry needling, ergonomie, levensstijl advies en specifieke oefentherapie.

Isabelle werkt samen met u een plan van aanpak uit om uw persoonlijk doel te bereiken. Ze vindt het belangrijk om multidisciplinair samen te werken met huisartsen, tandartsen, NKO-artsen , kaak-en aangezichtschirurgen, gynaecologen , logopedisten en vroedvrouwen.

 

 

Dr Fien Decuypere

Plastisch, esthetisch en reconstructief chirurg

Dr. Decuypere is een erkend plastisch, esthetisch en reconstructief chirurg. Je kunt bij haar terecht voor zowel esthetische heelkunde van het gelaat en het lichaam als voor dermatochirurgie en ( microchirurgische) reconstructies van de borst en lichaam. Centraal staat voor dr. Decuypere natuurlijkheid. Ze streeft ernaar om jouw eigenheid ten volle te bewaren en toetst elke behandeling dan ook aan deze hoge maatstaf. de behandelingen gaan van niet-chirurgische ingrepen- zoals spierontspanners, skinboosters en rimpelvullers-, over uitgebreide facelifts, tot reconstructies. Dit om optimaal aan jouw wensen tegemoet te komen.

Liesbeth Heyselberghs

loopbaancoach-organisatiecoach
0477 59 68 21

Liesbet is loopbaancoach, organisatiecoach en veerkrachtcoach.

De combinatie van haar ervaring als HR-consultant binnen de bedrijfswereld en een 4-jarige opleiding in integratieve psychotherapie, aangevuld met verschillende coach-opleidingen zorgde voor een kruisbestuiving die toelaat om mensen doeltreffend te begeleiden in hun persoonlijke groei binnen de bedrijfswereld en daarnaast.

Vanuit een oprecht ontmoeten helpt Liesbet mensen hun zelfkennis te vergroten en deze in te zetten in de uitstippeling van hun loopbaan. Voor Liesbet staat het herontdekken van zichzelf centraal tijdens loopbaanbegeleiding. Ze stimuleert om het stuur terug in eigen handen te nemen, en om ruimte te maken voor talenten en drijfveren. Daarnaast zet Liesbet in op het verhogen van veerkracht door valkuilen te herkennen, om te buigen naar uitdagingen, en op zoek te gaan naar energiegevers.

Binnen organisatiecoaching begeleidt Liesbet zaakvoerders en leidinggevenden in het uittekenen van een organisatie die gericht is op integratie van bedrijfsproces en bedrijfscultuur.

Liesbet is lid van een beroepsvereniging, en aangesloten bij een door de VDAB erkend loopbaancentrum, Better Minds Coaching.

 

Bieke Bruynooghe

Kinesitherapeut, gespecialiseerd in relaxatietherapie en lymfedrainage, Yogadocent
0473 371010

Als relaxatietherapeut help ik mensen in de eerste plaats terug contact maken met hun lichaam. Opnieuw leren voelen als het denken de bovenhand heeft genomen. Enkel wanneer we onze eigen grenzen voelen kunnen we deze ook respecteren en voorkomen dat we ze constant overschrijden. Inzicht krijgen in je eigen grenzen helpt je ook keuzes te maken die bij je passen. Op die manier gaat er doorheen de dag veel minder energie verloren en vermijd je een platte batterij. Verder ontdek je gaandeweg ook wat jou juist energie kan geven en hoe je dus jezelf terug kan opladen.

Met manuele lymfedrainage ondersteunen we de vochtcirculatie in ons lichaam om vochtophopingen te verhelpen of tegen te gaan. Verder heeft lymfedrainage ook een gunstige invloed op onze immuniteit en activeert het ons rustsysteem waardoor ik het ook inzet bij mensen met chronische pijn- of stressklachten.

Mijn yoga technieken integreer ik graag bij behandeling van klachten gelinkt aan een foutieve lichaamshouding. Hierbij gaan we focussen op het activeren van de te zwakke spieren en zo hun krachtige tegenhangers verplichten om los te laten. Resultaat van deze werkwijze is zowel een sterker als soepeler lichaam. Binnen deze visie ga je op zoek naar een gelijke drukverdeling rond de verschillende gewrichten in je lichaam wat resulteert in meer balans binnenin het lichaam. Op deze manier vermijden we ook blessures ten gevolge van overbelasting.

Dr. Nele Baeck

Pediater (specialisatie maag-darm ziekten)
050 37 11 25

Sinds 2007 ben ik werkzaam als kinderarts-kindergastroenterologie regio Gent en sinds 2012 werk als ik coördinerend kinderarts binnen het multidisciplinair team “gezond-opgroeien” dat zich vooral inzet op het begeleiden van kinderen met voedingsproblemen en/of overgewicht.   

Samen met Annelies Malengier, diëtiste ook hier in Westhuis begeleiden we kinderen en gezinnen om te komen tot een gunstig gezondheidsprofiel.  Inzetten op een gezonde levensstijl en zich goed in zijn vel voelen is waar het om draait. 
Voor kinderen die kampen met overgewicht/ondergewicht is het dan ook belangrijk om alle pijlers van gezond opgroeien te ondersteunen waar nodig en liefst heel laagdrempelig, op maat van het gezin en vlakbij huis.     

De medische uitwerking, het inschatten van gezondheidsrisico’s en de opvolging van een behandelplan zal ik mee ondersteunen.   

Kathleen De Graeve

Logopediste
0496 08 23 55

Kathleen De Graeve werkt al meer dan 20 jaar als zelfstandige logopediste en is al ruime tijd aan de huisartsenpraktijk verbonden.

U kunt bij haar terecht voor onderzoek en behandeling van taal-, articulatie-en leerstoornissen.

Kathleen gaat voor een persoonlijke aanpak met oog voor een positief zelfbeeld en een groeiend zelfvertrouwen, wat leidt tot een mooie evolutie.

Samenwerken en overleggen met ouders, school, therapeuten,  artsen, tandartsen… draagt bij tot het slagen van de therapie.

Als logopediste heeft Kathleen zowel ervaring met het klassiek onderwijs als met verscheidene methodescholen.

Kathleen is lid van de beroepsvereniging en blijft op die manier op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Amy Vanbelleghem

Medisch pedicure en zorgkundige
0493 55 83 18

Amy is een gespecialiseerde voetverzorger die instaat voor preventie en verzorging van huid- en nagelaandoeningen aan de voet. U kan bij Amy terecht voor de behandeling van likdoorn, eelt, kalk- en schimmelnagels, ingegroeide nagels en allerhande voetproblemen. Ook een esthetische pedicure en voetmassage is zeker mogelijk.

Door haar werk als zorgkundige werd Amy zich bewust van het belang van een kwaliteitsvolle voetverzorging, waarop ze besliste van medische pedicure te studeren.

Er kan een afspraak worden gemaakt in Westhuis, maar indien u zich niet goed kan verplaatsen, komt Amy graag bij u thuis langs.

Marc Ryckewaert

Psychotherapeut- hypnotherapeut
0471/674567

Marc is psychotherapeut en gecertificeerd hypnotherapeut, met specialisatie in virtuele maagverkleining en het zoeken naar de beste versie van jezelf.
Na tientallen jaren ervaring binnen de bedrijfswereld als coach heeft Marc beslist in 2000 om zich te specialiseren in zelfontwikkeling en de impact van de bewuste en onbewuste gedachten op het individu.

Marc werkt met een doelgerichte en efficiënte aanpak om zo de beste versie van jezelf naar boven te halen, specifieke problematiek aan te pakken en dit alles zonder jezelf te verliezen in generalisatie.

Je kan bij Marc terecht voor hypnose, psycho- en relatietherapie, EMDR, seksuologie of een op maat gemaakte combinatie, die jullie steeds samen bespreken tijdens een intake-gesprek.

Tijdens dit eerste gesprek bekijken jullie samen vanuit alle ooghoeken wat de beste aanpak is om angsten te overwinnen, doelen te bereiken of nieuwe gewoontes te creeëren.

Door jarenlange ervaring en expertise kunnen alle problematieken en situaties met hem besproken worden zonder schaamte, zowel voor volwassenen als tieners.
Marc legt de focus op de individualistische aanpak waarbij je steeds kan rekenen op een persoonlijke strategie binnen je zelfontwikkeling.

Annelies Malengier

Diëtiste
050 37 11 25 of 0477 47 64 59

Annelies is erkend diëtiste met een passie voor voeding en gezondheid. Ze staat jou met deskundig advies bij in het ontwikkelen en behouden van gezond eetgedrag.

Je kan bij haar onder andere terecht voor voedingsadvies bij overgewicht, diabetes, eetstoornissen, voedselallergieën en maag-darmproblemen.

Verwacht hierbij geen lijsten met toegelaten en verboden voedingsmiddelen, wel praktisch haalbare en concrete tips op maat.

Annelies specialiseerde zich naast algemeen voedingsadvies in de begeleiding van kinderen en jongeren met overgewicht, obesitas en eetproblemen. Ze werkt als kinderdiëtiste in het Zeepreventorium en in het AZ Jan Palfijn Gent. Ook binnen praktijk Westhuis kunnen kinderen instappen in het programma 'Gezond opgroeien' voor een multidisciplinaire ondersteuning op kindermaat.