Contacteer ons

Onze zorgverleners

Heidi Lameire

Erkend bemiddelaar, rouw en verliesconsulente
0498 90 01 11

Erkend bemiddelaar

Bemiddeling, dat is gezamenlijk tot een akkoord komen zonder bruggen op te blazen. Samen vinden we een oplossing waar alle partijen rust in vinden: een win-win situatie voor iedereen.

Wanneer je het gevoel hebt vast te zitten in een meningsverschil kan het soms moeilijk zijn hier nog een uitkomst te zien. Je kan je opgesloten voelen, gefrustreerd of ongehoord. Conflicten oplossen met de begeleiding van een bemiddelaar betekent met respect voor ieders visie een overeenkomst zoeken die alle partijen te goede komt. Een uitkomst waar iedereen zich in kan vinden. Zonder de dure, lastige en eindeloze procedure bij de rechtbank die vaak een bitter gevoel nalaat.

 

Rouw-en verliesconsulente

Afscheid nemen hoort bij het leven. Maar iedereen doet het op zijn manier. De één gaat er beter mee om dan de andere. Pasklare antwoorden op de vele vragen zijn er niet.

Heidi probeert als rouwconsulente te luisteren naar de noden bij het verwerken van verdriet.

Dit zowel bij 'levend' verlies als bij 'dood' verlies.

Levend verlies kan heel uiteenlopend zijn : een relatiebreuk, verlies van werk, jarenlange vriendschap die ten einde loopt...

Van zodra ja afscheid neemt van iets of iemand kan je verdriet ervaren.

En dan start het rouwproces waar Heidi kan bij helpen.

Er zijn verschillende manieren om verdriet te uiten.

Wenen is er één van.

Maar ook moeheid, stress, schuldgevoelens kunnen parten spelen.

De 'juiste' oplossing voor verdriet en/of rouw bestaat niet.

Heidi reikt de verschillende methodes aan maar elke persoon kiest zijn manier om het verlies te verwerken.

Verwerken is niet het goede woord. Je moet er leren mee omgaan want verdriet verdwijnt nooit.

Verdriet vergezelt je je hele leven lang. En dat mag, dat is niet erg!

Zodra je het verdriet kan plaatsen kan je er 'misschien ' mee leren leven.

Daar wil Heidi jullie mee helpen.

Het draagbaar maken doorheen jullie hele leven is mijn doelstelling.

Lieslot Vantuyckom

familiaal bemiddelaar en stresscoach
0498 41 88 12

Bevind je je in het midden van een familiaal conflict, zoals een scheiding of ouderschapskwestie, en lijken jullie er samen niet uit te komen? Wellicht kan bemiddeling de weg naar een oplossing openen. Als erkend bemiddelaar streeft Lieselot ernaar de communicatie tussen conflicterende partners te vergemakkelijken. Haar focus ligt op het creëren van een omgeving waarin mensen zelf verantwoordelijkheid nemen voor het oplossen van geschillen, gebaseerd op gedeelde belangen. Lieselot helpt jullie om met elkaar te praten, elkaars zorgen en behoeften te begrijpen en samen te werken aan een overeenkomst die voor iedereen aanvaardbaar is.

Daarnaast is Lieselot een gecertificeerde stresscoach die mensen wil inspireren weer grip te krijgen op hun eigen leven. Haar expertise ligt vooral in het identificeren en verminderen van de oorzaak van negatieve stress. Ze staat klaar om je te begeleiden bij het effectief aanpakken van stress en het herstellen van de balans in jouw leven. Lieselot reikt praktische en haalbare technieken aan, waarbij ze ook gericht gebruik maakt van effectieve methoden zoals hypnose en tapping ( EFT), dit alles in samenspraak met jou.

Wil je meer weten over hoe Lieselot je kan begeleiden? Neem dan een kijkje op haar website: www.eqlbrm.be

Isabelle Hoogmartens

Kinesitherapeut, gespecialiseerd in Nek &Kaakgewrichtsklachten (TMJ) , Bekkenbodemtherapeut , Pre-en Postnatale kinesitherapie
0470 71 46 14

Isabellle is gespecialiseerd in Nek & Kaakgewrichtsklachten ( TMJ). U kunt bij haar terecht voor kaakpijn, functioneel beperkte mondopening-en sluiting en klikkend kaakgewricht. Daarnaast behandelt Isabelle ook de uitstralende pijn vanuit de kaakspieren die zich kan uiten als : tandpijn, hoofdpijn, oorpijn of oorsuizingen. Deze klachten kunnen ontstaan door trauma, overbelasting van kauw-en nekspieren, tandenknarsen, nagelbijten, kaakchirurgie, belastende werkhouding of stress. Zowel een arts als tandarts kan deze TMJ therapie voorschrijven.

Isabelle is ook pre-en postnatale kinesitherapeut en bekkenbodemtherapeut. Ze heeft een passie om vrouwen zo optimaal mogelijk te begeleiden voor,tijdens en na de zwangerschap met de juiste informatie, speciefieke houdingen & oefeningen. Zo wil ze de (toekomstige) mama's kunnen geruststellen in heel hun proces & staat ze klaar voor al uw vragen.

Isabelle gaat , samen met jou, op zoek naar de oorzaak van uw klachten na een uitgebreide anamnese en functie onderzoek. Ze zorgt voor een individuele behandeling die bestaat uit manuele therapie, myofasciale therapie, dry needling, ergonomie, levensstijl advies en specifieke oefentherapie.

Isabelle werkt samen met u een plan van aanpak uit om uw persoonlijk doel te bereiken. Ze vindt het belangrijk om multidisciplinair samen te werken met huisartsen, tandartsen, NKO-artsen , kaak-en aangezichtschirurgen, gynaecologen , logopedisten en vroedvrouwen.

 

 

Dr Fien Decuypere

Plastisch, esthetisch en reconstructief chirurg

Dr. Decuypere is een erkend plastisch, esthetisch en reconstructief chirurg. Je kunt bij haar terecht voor zowel esthetische heelkunde van het gelaat en het lichaam als voor dermatochirurgie en ( microchirurgische) reconstructies van de borst en lichaam. Centraal staat voor dr. Decuypere natuurlijkheid. Ze streeft ernaar om jouw eigenheid ten volle te bewaren en toetst elke behandeling dan ook aan deze hoge maatstaf. de behandelingen gaan van niet-chirurgische ingrepen- zoals spierontspanners, skinboosters en rimpelvullers-, over uitgebreide facelifts, tot reconstructies. Dit om optimaal aan jouw wensen tegemoet te komen.

Rien Claeys

Ervaringsdeskundige eetstoornissen
0476 80 93 98

In juni 2020 studeerde ik af als master in de audiologie (KU Leuven). Mijn verlangen om elkander zonder oor-deel te benaderen en om gehoor te geven aan ieders kwetsbaarheid maakte van mijn job mijn passie.  

In augustus 2023 liep ik met diezelfde waarden verder. Mijn visie is ‘aanvaarden wat onveranderbaar is – de twaalfjarige ziekte anorexia nervosa waaronder ik l(ee)(ij)d - en veranderen wat kan veranderen – het aanbod aan be-grijp-bare hulpverlening’. Als ervaringsdeskundige en therapeut in opleiding wil ik eetstoornispatiënten begeleiden in hun herstel. Mijn allergrootste wens is dat ieder voortaan zichzelf kan zijn.  

Bij mij kun je terecht voor zowel individuele begeleiding als groepssessies. Ik ga helemaal op jouw maat tewerk. Helpt educatie en een gesprek van hart tot hart jou verder? Dan is gaan we samen op weg. Ben jij een creatieve duizendpoot waarin jij jouw gevoelens en gedachten kwijt kunt? Dan nemen wij samen creativi-tijd om aan jouw herstel te werken. Heb jij exposures of fear-food? In fijn gezelschap en mits begeleiding laat ik jou genieten van smaakmakers aan het leven.  

Voor scholen, verenigingen of andere organisaties geef ik vormingen en presentaties over ‘eetstoornissen en kwetsbaarheid’. Ik licht valkuilen toe, geef tools voor herstel en richtingaanwijzers om een waardevol leven te leven. Want iedereen is het waard!   

Annelore Maes

Klinisch Psycholoog- Psychotherapeut i.o.
0489 32 80 09

Als klinisch psycholoog en cliëntgericht psychotherapeut in opleiding, ben ik gespecialiseerd in individuele gesprekstherapie voor volwassenen.

We werken persoonsgericht waarbij jouw beleving en gevoelswereld centraal staan.

In een eerste vrijblijvend gesprek verkennen we samen jouw klachten en moeilijkheden. We staan stil bij jouw vragen, noden en bezorgdheden en gaan samen na of ik een passend aanbod kan bieden, afgestemd op jouw hulpvraag.

U kan bij mij terecht met de volgende aanmeldingsvragen: angst- en stemmingsklachten, stress- en spanningsgerelateerde klachten, burn-out, psychosomatische klachten, terugkerende moeilijkheden in relatie met anderen, identiteitsproblemen, levensfasemoeilijkheden, zingevingsvragen, omgaan met chronisch ziek zijn en verwerkingsmoeilijkheden (verlieservaringen en rouw).


Ervaring
Sedert 2022 werkzaam als psycholoog-psychotherapeut in praktijk Binnenruimte

Ruime ervaring als klinisch psycholoog in een Algemeen Ziekenhuis (2009-2022)
Ervaring binnen Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg en huisartsenpraktijk

 

Opleiding
Master in de Klinische Psychologie (2009)

Postgraduaat in de Cliëntgerichte Psychotherapie: emotion-focused, experiëntieel, interactioneel & existentieel (2021-heden)

Focusing (niveau 1 en 2)

Permanente vorming Psycho-Oncologie

Eénjarige basisopleiding in de Experiëntiële en Ontwikkelingsgerichte Kinder- en Jeugdpsychotherapie

 

Lid van VVCEPC, VVKP & Psychologenkring Brugge

Aangesloten bij de Psychologencommissie

Erkenningsnummer: 862108893 - Visumnummer: 272880

Tarief: 70 euro

Annemie De Bruycker

logopedie en studiebegeleiding
0474 69 88 99

Praktijk De Bruycker

Als je weet waar het probleem zit, heb je het al half opgelost!

 

Ik ben Annemie en heb reeds 20 jaar ervaring met logopedie & studiebegeleiding bij jongeren met dyslexie, dyscalculie, dysfasie, hoogbegaafdheid, ADHD en autismespectrum.  Sinds enkele jaren begeleid ik ook jongeren die topsport doen (voetbal, basket, hockey,…)

Door verschillende bijkomende opleidingen (postgraduaat leerstoornissen en opleiding studiecaoching/mindenjury) gebruik ik innovatieve technieken om jongeren met meer zelfvertrouwen te leren studeren, hun motivatie terug te vinden en hun talenten volledig te benutten ongeacht situatie, leerstoornissen of beperkingen.

Ik wil mij onderscheiden door tegelijkertijd mens- en resultaatsgericht te werken en jongeren te begeleiden vanuit hun mogelijkheden en talenten en niet vanuit hun beperkingen. 
​​


Aanbod?  


Hulp bij het leren: 

  • Je begrijpt de inhoud van je vakken wel, maar toch behaal je niet de gewenste resultaten en je weet niet goed hoe dat komt. Ik bekijk samen met jou waar het schoentje wringt en zal een begeleiding op maat voorstellen.
  • Is er een bepaalde factor die het leren voor jou moeilijker maakt, zoals dyslexie, dyscalculie, AD(H)D, hoogbegaafdheid, faalangst, autisme ? Ik zorg voor een individuele begeleiding en biedt je leertools aan op maat zodat ook jij je studiedoelen kan bereiken.

Hulp bij de beleving van leren:

  • Hou je niet van leren of van school? Welke motivatie heb je om te leren? Indien nodig leer je negatieve motivatie om te zetten in positieve motivatie zodat leren leuker wordt.
  • Hoe krijg je meer zelfvertrouwen en vermijd je te veel stress bij proefwerken
  • ...

Elk coachingstraject wordt individueel ingevuld naar de behoeften en noden van de jongere.  Ik begeleid de jongeren maar dit wil natuurlijk niet zeggen dat het leren vanzelf gaat. Een coachingstraject is een samenwerking tussen coach, de jongere en ouders en de motivatie en inzet van deze drie partijen zorgen voor succes en plezier bij het leren. 

De uiteindelijke doelstelling van studiecoaching is dat de leerling na een tijdje zelfstandig op een optimale manier studeert met succesvolle resultaten.

 Zit je op kot of op internaat, woon je ver weg of werk je in wisselend uurrooster?  We bekijken dan samen of online begeleiding mogelijk is zodat we samen kunnen werken aan de realisatie van je dromen.


Omdat ik garant wil staan voor kwaliteit en een optimaal resultaat wil nastreven, raad ik aan om met een coachingstraject voor een periode vanaf 8 weken te starten.
 

Werking?

  1. Intakegesprek: ik bespreek in detail jouw specifieke situatie, noden en behoeften en stel een begeleidingsplan op maat voor, waarbij een inschatting wordt gemaakt van het aantal uren les / coaching er nodig is.  Omdat de praktijk garant wil staan voor optimale resultaten wordt gestart met een pakket van minimum 12 uur dat eenvoudig kan verlengd worden.
  2. Betaling en tarieven: Nadat je akkoord gaat met het begeleidingsplan ga je over tot betaling van het coachingspakket. Het uurtarief hangt af van de specifieke begeleiding en wordt besproken in het intakegesprek.
  3. Start lessen: we spreken af welk moment je het beste past en dan kunnen we onmiddellijk aan de slag.
  4. Uniek feedbacksysteem: Dit systeem zorgt ervoor dat zowel de ouders als Praktijk De Bruycker de vorderingen van de jongere kunnen volgen. Op die manier kan er snel bijgestuurd worden waar nodig.

Contact?

 

Logopediepraktijk.debruycker@gmail.com

0474/69 88 99

www.praktijkdebruycker.com

 

Gunther Kemel

Osteopaat
0496417550

 

Gunther Kemel is een osteopaat met meer dan 20 jaar ervaring. Hij is gespecialiseerd in de behandeling van stemproblemen (heesheid, verlies van stem,…). Hiervoor werkt hij samen met neus-keel-oor-artsen en gespecialiseerde logopedisten. Osteopaat Gunther Kemel bekijkt het lichaam met zijn stemprobleem in zijn geheel en zorgt dat de belastbaarheid opnieuw hersteld wordt. Ook voor de behandeling van bepaalde vormen van oorsuizen, nekpijn en hoofdpijn kun je bij Gunther Kemel terecht. 

Eline Devriese

Psycholoog, Relatie- en Gezinstherapeut
0485 47 14 85

Eline is als Psycholoog en Relatie- en Gezinstherapeut heel erg geboeid in het begeleiden en ondersteunen van volwassenen, zowel individueel als koppels.

Iedereen met bezorgdheden rond een (nog) onvervulde kinderwens, ondersteuningsvragen tijdens of na een fertiliteitstraject, bij (gewenste en ongewenste) zwangerschap of rond het verkennen van het vormen van een gezin via (gekende en ongekende) donoren, verder zoekende is hierin of vastloopt op deze thema’s, is heel erg welkom!

Samen kunnen we de bezorgdheden bekijken en in het therapeutisch traject afstemmen.

Haar professioneel verlangen is de nodige ondersteuning en zorg uit te werken voor (wens)ouders en hun (wens)kinderen, zodat ieder zich thuis kan voelen in zijn/haar eigen ‘nest’ (Nido).

 

Opleiding – Ervaring – Professie

Klinisch psycholoog (2009)

Relatie-, Gezins- en Systeempsychotherapeut (2020)

Fertiliteits-, en Onco-genetisch counselor in AZ Sint-Jan (2009-heden)

Aangesloten bij beroepsvereniging POINT – regelmatige bijscholing, intervisie

Aangesloten bij Psychologencommissie 872109456 – Visumnummer 267414

 

Siska Blanckaert

Kindertolk – Spiegelexpert | Jongeren- en volwassencoaching
0477 49 49 61

Als kindertolk begeleidt Siska ouders in hun groeiproces met hun kinderen door als het ware ‘de stem van uw kind’ te zijn. Want kinderen laten ouders door hun gedrag heel wat zien. Siska gaat aan de slag met de boodschap van uw kind en vertaalt die naar een positieve bewustwording.

Siska volgde een opleiding kleuteronderwijs en vervolgens diverse trainingen en technieken rond sociale vaardigheden, geweldloze communicatie, assertiviteit en communicatie met en voor jongeren.

Siska ontdekte de methode ‘Presentchild‘ in 2019, behaalde een certificaat Coachende Vaardigheden voor volwassenen en kinderen en rondde haar opleiding als Kindertolk af in 2022.

Liesbet Heyselberghs

loopbaancoach-organisatiecoach
0477 59 68 21

Liesbet is loopbaancoach, organisatiecoach en veerkrachtcoach.

De combinatie van haar ervaring als HR-consultant binnen de bedrijfswereld en een 4-jarige opleiding in integratieve psychotherapie, aangevuld met verschillende coach-opleidingen zorgde voor een kruisbestuiving die toelaat om mensen doeltreffend te begeleiden in hun persoonlijke groei binnen de bedrijfswereld en daarnaast.

Vanuit een oprecht ontmoeten helpt Liesbet mensen hun zelfkennis te vergroten en deze in te zetten in de uitstippeling van hun loopbaan. Voor Liesbet staat het herontdekken van zichzelf centraal tijdens loopbaanbegeleiding. Ze stimuleert om het stuur terug in eigen handen te nemen, en om ruimte te maken voor talenten en drijfveren. Daarnaast zet Liesbet in op het verhogen van veerkracht door valkuilen te herkennen, om te buigen naar uitdagingen, en op zoek te gaan naar energiegevers.

Binnen organisatiecoaching begeleidt Liesbet zaakvoerders en leidinggevenden in het uittekenen van een organisatie die gericht is op integratie van bedrijfsproces en bedrijfscultuur.

Liesbet is lid van een beroepsvereniging, en aangesloten bij een door de VDAB erkend loopbaancentrum, Better Minds Coaching.

 

Kathleen De Graeve

Logopediste
0496 08 23 55

Kathleen De Graeve werkt al meer dan 20 jaar als zelfstandige logopediste en is al ruime tijd aan de huisartsenpraktijk verbonden.

U kunt bij haar terecht voor onderzoek en behandeling van taal-, articulatie-en leerstoornissen.

Kathleen gaat voor een persoonlijke aanpak met oog voor een positief zelfbeeld en een groeiend zelfvertrouwen, wat leidt tot een mooie evolutie.

Samenwerken en overleggen met ouders, school, therapeuten,  artsen, tandartsen… draagt bij tot het slagen van de therapie.

Als logopediste heeft Kathleen zowel ervaring met het klassiek onderwijs als met verscheidene methodescholen.

Kathleen is lid van de beroepsvereniging en blijft op die manier op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Amy Vanbelleghem

Medisch pedicure en zorgkundige
0493 55 83 18

Amy is een gespecialiseerde voetverzorger die instaat voor preventie en verzorging van huid- en nagelaandoeningen aan de voet. U kan bij Amy terecht voor de behandeling van likdoorn, eelt, kalk- en schimmelnagels, ingegroeide nagels en allerhande voetproblemen. Ook een esthetische pedicure en voetmassage is zeker mogelijk.

Door haar werk als zorgkundige werd Amy zich bewust van het belang van een kwaliteitsvolle voetverzorging, waarop ze besliste van medische pedicure te studeren.

Er kan een afspraak worden gemaakt in Westhuis, maar indien u zich niet goed kan verplaatsen, komt Amy graag bij u thuis langs.

Marc Ryckewaert

Psychotherapeut- hypnotherapeut
0471/674567

Marc is psychotherapeut en gecertificeerd hypnotherapeut, met specialisatie in virtuele maagverkleining en het zoeken naar de beste versie van jezelf.
Na tientallen jaren ervaring binnen de bedrijfswereld als coach heeft Marc beslist in 2000 om zich te specialiseren in zelfontwikkeling en de impact van de bewuste en onbewuste gedachten op het individu.

Marc werkt met een doelgerichte en efficiënte aanpak om zo de beste versie van jezelf naar boven te halen, specifieke problematiek aan te pakken en dit alles zonder jezelf te verliezen in generalisatie.

Je kan bij Marc terecht voor hypnose, psycho- en relatietherapie, EMDR, seksuologie of een op maat gemaakte combinatie, die jullie steeds samen bespreken tijdens een intake-gesprek.

Tijdens dit eerste gesprek bekijken jullie samen vanuit alle ooghoeken wat de beste aanpak is om angsten te overwinnen, doelen te bereiken of nieuwe gewoontes te creeëren.

Door jarenlange ervaring en expertise kunnen alle problematieken en situaties met hem besproken worden zonder schaamte, zowel voor volwassenen als tieners.
Marc legt de focus op de individualistische aanpak waarbij je steeds kan rekenen op een persoonlijke strategie binnen je zelfontwikkeling.

Lynn Van Acker

diëtist-diabeteseducator
050 37 11 25

Lynn studeerde kleuteronderwijs en schoolde haar daarna om tot diëtist. Met haar enthousiaste aanpak, brengt ze jou naar een gezonde voeding die past in jouw levensstijl.

Als diëtist-diabeteseducator geeft ze graag ook advies en educatie omtrent diabetes en insulineresistentie.

Daarnaast heeft Lynn ook een bijzondere interesse voor vrouwen met een zwangerschapswens of tijdens hun zwangerschap.

Je kan bij haar terecht voor een behandeling van overgewicht, obesitas, diabetes en FODMAP.

Verder specialiseert ze zich in gezonde voeding bij kinderen, zwangere vrouwen en PCOS.

Annelies Becu

diëtist
050 37 11 25

Annelies is erkend diëtiste en geeft jou graag voedingsadvies op maat, haalbaar in combinatie met jouw werk, gezin en vrije tijd. Je kan bij haar terecht voor dieetadvies bij overgewicht, voedingsallergieën en verhoogde cholesterol.

Annelies heeft een bijzondere interesse in werken met kinderen en jongeren en begeleidt jouw zoon of dochter met een kindvriendelijke aanpak naar een gezonde leefstijL